Möt Fredrik Larsson, Projektledare på NAVET Affärssystem

Download as PDF

Publicerat 13 Mars, 2020

Med uppväxt på, för den tiden, en stor mjölkgård ute på Bjäre var framtiden utstakad, men karriären tog en helt annan vändning för Fredrik som idag är en av våra specialiserade affärskonsulter på Navet.

Om Fredrik inte passade för bondelivet eller om bondelivet inte passade för Fredrik ska vi låta vara osagt, men någon mjölkbonde har det fortfarande inte blivit av honom. Idag arbetar han istället som Projektledare inom NAVET Affärssystem med tjänster där ett stort intresse vuxit fram naturligt genom åren:

”Utvecklingen av affärssystem har gått i en i rasande takt och jag har drivits av att det har blivit ett viktigt kompetensområde där man ständigt måste vara på tårna och utmana sig själv.”

Men innan han hittade till Navet har han hunnit med en hel del annat spännande. Strax efter gymnasiet startade han arbetslivet som reseledare på Vingresor. Ökända Playa del Sol på Gran Canaria var det första hotellet Fredrik blev ansvarig för, därefter blev det resortansvar för ett av Vings lite mer utmanande koncepthotell.

”Jag har alltid drivits av hög service, starkt lagarbete och en lyhördhet för att kunna skräddarsy perfekta lösningar åt kunder”

Efter några lärorika år som reseledare lockade Sverige och Ekonomistudier, närmare bestämt i Karlstad, som senare resulterade i anställning på Sparbanken Gripen inom placeringssidan.

2010 kom frågan från Bjäre Lantmän om att ta över som företagsledare, vilket blev en lika rolig som lärorik tid. Kort därefter tog karriären honom vidare som VD på Willab AB och för tre år sedan startade han upp Bole.se och Bole.no nya verksamheter.

Eftersom både Willab och Bole har Navet som leverantör av affärssystem och PowerBI var varken Fredrik eller Navet obekanta för varandra när Fredrik under 2019 efter ett antal år som konsult i egen regi kände att det var dags att göra något nytt.

”Från mina tidigare tjänster har jag snabbt nått insikten kring hur viktigt ett väl fungerande affärssystem är. Med ett väl integrerat affärssystem och tillhörande implementation såsom CRM, PIM, WMS, kan du fokusera fullt ut på rätt saker, så som att nå bättre affärer.

På fritiden lägger Fredrik mycket tid med familjen som, tro det eller ej, bor på föräldragården utanför Båstad. Med sambon Karin och deras två söner finns det alltid något att hitta på ute på landet. Någon bonde blev han som sagt inte, men gården är fortfarande aktiv via arrende och traktorn används ändå flitigt då maskiner blivit äldsta sonen Arvids största intresse.

Filmen om Bättre affärer

Filmen om Bättre affärer

Varje dag föds idéer. Idéer som skapar ett samhälle i förändring, företag, organisationer och helt nya verksamheter. Vi arbetar varje dag att du ska ta rätt beslut för bättre affärer. Följ med oss och några av våra kunder i vardagen och se exempel på fantastiska idéer som idag är verklighet.

» Se filmen här
Sydsverige Live

Sydsverige Live! - 2019

Sydsverige Live är en omfattande analys av tillväxten och dess villkor i Sydsverige. Rapporten bygger både på officiell statistik och över 150 intervjuer med företagsledare. Bakom rapporten står Navet, Sydsvenska Handelskammaren och Länsförsäkringsbolagen i södra Sverige.

» Läs rapporten här
Bättre affärer-dagen

ÅTERBLICK från Bättre affärer-dagen 2019

Bättre affärer-dagen Se filmen från femårsjubileet av Bättre affärer-dagen 2019 på Malmö Live! På scen såg vi bl.a. Johan Wester, Caroline Berg, Hélène Barnekow, Jacob Lovén, Tom Xiong, Paula Björnstjerna och Soraya Axelsson. I år är det dags igen den 5 november!
» Se filmen här

NAVET Corporate finance

Vi hjälper företag genom hela transaktionskedjan, från analys, värdering och due diligence till rådgivning och problemlösning i samband med företagsöverlåtelser, omstruktureringar och kapitalanskaffningar.

» Läs mer om NAVET Corporate finance

NAVET Ekonomistyrning

Navet tar ett helhetsansvar i ekonomistyrningsuppdrag från redovisning, analys och rapportering fram till framtagande av års- och koncernredovisningar. Genom våra auktoriserade konsulter erbjuder vi även controller- och ekonomichefstjänster för att säkra och utveckla kundens rutiner och affärsverksamhet.

» Läs mer om NAVET Ekonomistyrning

NAVET Affärssystem

Grundläggande framgångsfaktorer i ett företag är kvalitén på de metoder, system och rutiner som styr verksamheten. Detta gäller inte minst när företag står inför en förändring. Navets verksamhetskonsulter har många års erfarenhet av affärssystem och business intelligence.

» Läs mer om NAVET Affärssystem
Bättre affärer-dagen

NAVET Analytics

Med världsledande teknik och metodik inom AI & Digital etnografi tillhandahåller vi analys, bevakning, rådgivning och skräddarsydda undersökningar. Genom omfattande faktainsamling skapas en klar bild av de faktorer som påverkar din marknad. Vi hjälper våra kunder att fatta rätt beslut för bättre affärer.

» Läs mer om NAVET Analytics