Navet i en djurväns berättelse

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artiklar är de djurägarnas ”vänner för livet”.
Med kundlöftet vill Dogman vara förstavalet för djurägare och återförsäljare i hela Norden.
Något de lyckas med dagligen. Sedan 2006 har omsättningen nära nog dubblerats. En orsak är satsningen på affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. En satsning som Navets verksamhetskonsulter varit starkt bidragande i.

– Det låter dramatiskt men det är fruktansvärt viktigt att affärssystemet fungerar optimalt. Det är vårt blodomlopp som styr viktiga delar av vårt lager, order- och leveransflöde och som hjälper oss att styra företaget rätt in i framtiden, säger Dogmans styrelseledamot Kenneth Andersson som sedan 2006 är en av huvudägarna i företaget.

Toppmodern lager- och logistik  med Microsoft Dynamics NAV

Navet har varit en stöttepelare i utformning och anpassning av Dogmans affärssystem. Konsulterna arbetar både med löpande uppdateringar och större projekt. Exempelvis när Dogman byggde ett helt nytt lager- och logistikcentrum i Åstorp. I samband med den strategiskt viktiga satsningen sjösattes en högt automatiserad order- och lagerhantering. Idag är lagerstyrning integrerat med affärssystemet och lagerhantering sker papperslöst.

– Oavsett om våra kunder beställer via telefon, webb, Edi eller fax styrs ordern vidare in i vårt affärssystem som i sin tur kommunicerar packlistor till våra truck-­ skärmar. Det innebär att vi idag har mycket bra kontroll på order, lager, försäljning och ekonomistyrning samtidigt som våra kunder får snabb och korrekt service. Det blir helt enkelt mycket mindre fel, vi har koll på våra lagersaldon och får spårbarhet via vårt affärssystem, säger Kenneth Andersson.

En lång och stark relation

Samarbetet startade redan 2004 och målet har alltid varit att skapa effektivare processer och större automation kopplat till Dogmans affärssystem.

– Navet har god kunskap om våra utmaningar och möjligheter. De är stabila, lyhörda och kompetenta och viktiga för att säkerställa att vårt affärssystem långsiktigt fungerar bra. Samtidigt är de snabbfotade när vi exempelvis behöver en anpassning till en ny återförsäljare. Egenskaper som i sin tur hjälper oss att göra ett bättre jobb för våra kunder, och utvecklar vårt företag, avslutar Kenneth Andersson.


dogman Dogman finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland och vänder sig till husdjursägare med djurets bästa i fokus. Företaget startades 1964 och är idag marknadsledare inom sitt område. Huvudkontoret ligger idag i Åstorp. Dogman lägger nu grunden för ytterligare expansion.

Bättre affärer-dagen

ÅTERBLICK från Bättre affärer-dagen 2018

Bättre affärer-dagen Se filmen från Bättre affärer-dagen 2018 den 7 november på Malmö Live. Föreläste på scen gjorde bl.a. Anna Kinberg Batra, Anders Bouvin, Sarah Wittbom, Henrik Mitelman, Lewis Horne och Martin Güll. Klicka på bilden till vänster eller på länken nedan för att se filmen.
» Se filmen här

NAVET Corporate finance

Vi hjälper företag genom hela transaktionskedjan, från analys, värdering och due diligence till rådgivning och problemlösning i samband med företagsöverlåtelser, omstruktureringar och kapitalanskaffningar.

» Läs mer om NAVET Corporate finance

NAVET Ekonomistyrning

Navet tar ett helhetsansvar i ekonomistyrningsuppdrag från redovisning, analys och rapportering fram till framtagande av års- och koncernredovisningar. Genom våra auktoriserade konsulter erbjuder vi även controller- och ekonomichefstjänster för att säkra och utveckla kundens rutiner och affärsverksamhet.

» Läs mer om NAVET Ekonomistyrning

NAVET Affärssystem

Grundläggande framgångsfaktorer i ett företag är kvalitén på de metoder, system och rutiner som styr verksamheten. Detta gäller inte minst när företag står inför en förändring. Navets verksamhetskonsulter har många års erfarenhet av affärssystem och business intelligence.

» Läs mer om NAVET Affärssystem
Bättre affärer-dagen

NAVET Analytics

Med världsledande teknik och metodik inom AI & Digital etnografi tillhandahåller vi analys, bevakning, rådgivning och skräddarsydda undersökningar. Genom omfattande faktainsamling skapas en klar bild av de faktorer som påverkar din marknad. Vi hjälper våra kunder att fatta rätt beslut för bättre affärer.

» Läs mer om NAVET Analytics