Navet är med på Sembos resa ut i världen

Sol, semester och minnen för livet. Researrangören Stena Line Travel Group väcker sinnen till liv med semesterresor till när och fjärran via sitt varumärke Sembo. När Sembo nu expanderar internationellt gör företaget det rygg mot rygg med Navets konsulter inom affärssystem och affärsutveckling. Och ekonomichefen är mycket nöjd med Microsoft Dynamics NAV såväl som med Navet som samarbetspartner.

– Microsoft Dynamics NAV är ett roligt affärssystem att arbeta i. Ett fantastiskt verktyg som är enkelt att anpassa i takt med att företaget utvecklas och förändras. Vi har ett jättebra samarbete med Navet som omsätter mina idéer i praktiken och bygger lösningarna i systemet. Navet är dessutom ett bra bollplank och stöd i det dagliga ekonomiarbetet, vilket har gjort att vi har kunnat effektivisera våra rutiner och processer ännu snabbare, inleder Cecilia Lindblom, Head of Finance på Stena Line Travel Group sedan 2014.

Och utvecklas det gör Sembo. Efter starten 1987 har företaget nu accelererat expansionen internationellt. Idag finns varumärket i tio europeiska länder och säljer 90 procent av resor, boende, färjeresor och upplevelser via webben. Störst är Sembo på resor till Europa men erbjuder även flexibla resor över hela världen.

En stark och värdefull relation

Sembo vände sig till Navet för att vässa nyttan av sitt affärssystem. Det har man inte ångrat. Tillsammans med Navets specialister har flera viktiga utvecklingsprojekt genomförts. Resultatet är ökad kontroll och effektivitet vilket betyder sparad tid på ekonomiavdelningen.

– Vi sparar massor av tid genom att använda affärssystemets möjligheter. Navet har exempelvis skapat en smart översättningstabell mellan vår kontoplan och rapporteringen till moderbolagets rapportsystem. En satsning som gör att vi behöver sekunder för att få ut korrekt, kvalitetssäkrad data, istället för som tidigare timmar av manuell handpåläggning, berättar Cecilia.

Att minska manuella arbetsinsatser innebär att Sembos ekonomiavdelning kan lägga mer tid på värdeskapande insatser i företaget.

– Det underlättar mycket att systemet fungerar smidigt både i vardagen och när det är arbetstoppar runt boksluten, då mycket information ska tas fram på kort tid, säger Cecilia.

Och det är inte bara Sembos affärssystem som Navet utvecklar. Vid förvärvet av det danska bolaget DTF Group fick Navet förtroendet att implementera Microsoft Dynamics NAV i företaget. Inom kort väntar därtill ytterligare två installationer i två europeiska bolag i koncernen.

Inhyrd affärsutvecklingskonsult prisas

Och att nya behov snabbt kan uppstå det vet Cecilia. När en nyckelmedarbetare blev långvarigt sjukskriven fick Navet frågan om de hade någon som kunde ställa upp på kort varsel som redovisningschef. Det hade Navet. En kompetens som prisas.

– Vi sökte guld men fick en diamant! Jag hade aldrig kunnat drömma om att det gick att få in en så otroligt duktig och engagerad konsult och fick mycket mer än jag hoppades på. Konsulten är ett strålande bollplank, väldigt kunnig och erfaren och bidrar till att utveckla våra processer och rutiner. Sammantaget ser vi väldigt långsiktigt på samarbetet med Navet, avslutar Cecilia.

 

Stena Line Travel Group AB är en researrangör som erbjuder flexibla resor och noga utvalda semesterboenden under varumärket Sembo. Med Sembo bor du riktigt bra och reser billigt över hela världen. Och du bestämmer själv. Flyg eller bil. Hotell eller lägenhet. Eller ett helt hus om du vill. Sembo har fler än 50 000 hotell, lägenheter och hus i 136 länder att välja mellan. 
Filmen om Bättre affärer

Filmen om Bättre affärer

Varje dag föds idéer. Idéer som skapar ett samhälle i förändring, företag, organisationer och helt nya verksamheter. Vi arbetar varje dag att du ska ta rätt beslut för bättre affärer. Följ med oss och några av våra kunder i vardagen och se exempel på fantastiska idéer som idag är verklighet.

» Se filmen här
Sydsverige Live

Sydsverige Live! - 2019

Sydsverige Live är en omfattande analys av tillväxten och dess villkor i Sydsverige. Rapporten bygger både på officiell statistik och över 150 intervjuer med företagsledare. Bakom rapporten står Navet, Sydsvenska Handelskammaren och Länsförsäkringsbolagen i södra Sverige.

» Läs rapporten här
Bättre affärer-dagen

ÅTERBLICK från Bättre affärer-dagen 2019

Bättre affärer-dagen Se filmen från femårsjubileet av Bättre affärer-dagen 2019 på Malmö Live! På scen såg vi bl.a. Johan Wester, Caroline Berg, Hélène Barnekow, Jacob Lovén, Tom Xiong, Paula Björnstjerna och Soraya Axelsson. I år är det dags igen den 5 november!
» Se filmen här

NAVET Corporate finance

Vi hjälper företag genom hela transaktionskedjan, från analys, värdering och due diligence till rådgivning och problemlösning i samband med företagsöverlåtelser, omstruktureringar och kapitalanskaffningar.

» Läs mer om NAVET Corporate finance

NAVET Ekonomistyrning

Navet tar ett helhetsansvar i ekonomistyrningsuppdrag från redovisning, analys och rapportering fram till framtagande av års- och koncernredovisningar. Genom våra auktoriserade konsulter erbjuder vi även controller- och ekonomichefstjänster för att säkra och utveckla kundens rutiner och affärsverksamhet.

» Läs mer om NAVET Ekonomistyrning

NAVET Affärssystem

Grundläggande framgångsfaktorer i ett företag är kvalitén på de metoder, system och rutiner som styr verksamheten. Detta gäller inte minst när företag står inför en förändring. Navets verksamhetskonsulter har många års erfarenhet av affärssystem och business intelligence.

» Läs mer om NAVET Affärssystem
Bättre affärer-dagen

NAVET Analytics

Med världsledande teknik och metodik inom AI & Digital etnografi tillhandahåller vi analys, bevakning, rådgivning och skräddarsydda undersökningar. Genom omfattande faktainsamling skapas en klar bild av de faktorer som påverkar din marknad. Vi hjälper våra kunder att fatta rätt beslut för bättre affärer.

» Läs mer om NAVET Analytics