En halv miljon skäl att välja Navet

500 000 kronor. Det blev kostnadsbesparingen som Boxon skapade i samarbete med Navet. För när två bolag skulle bli ett och företaget behövde strömlinjeformas i ett och samma affärssystem föll valet på Navets specialister inom Microsoft Dynamics NAV. En satsning som sparat pengar och ger kraft åt bolagets fortsatta expansion.

Boxon Systems är Boxongruppens satsning på intelligent märkning av förpackningar. Efter förvärvet av BEAB och Markjet AB gällde det att viga samman bolagens pulserande flöde av ekonomisk rapportering, redovisning, prislistor, kunduppgifter, försäljning etc. Ja helt enkelt skapa ett och samma informationshjärta för hela företaget. Man kontaktade därför Navet.

– Eftersom våra förvärvade företag använde Microsoft Dynamics NAV stod valet inte mellan affärssystem utan handlade om integration och synergier. För oss gällde det om att få ut all potential ur systemet och konsolidera informationsflödet inom den sammanslagna verksamheten, berättar Anders Rosberg som är vice VD på Boxongruppen.

Smarta råd sparade stor summa

Tillsammans med Navet genomfördes olika åtgärder som ledde fram till ett läge där Boxon Systems idag drar nytta av systemets alla styrkor, i ett och samma arbetssätt. Licenser uppgraderades och redovisning, kundreskontra, kundregister
etc kunde nu sammanföras i en och samma databas. Och det var just i frågan om licenser som stora besparingar kunde skapas.

– Vi stod inför valet att öka antalet licenser och omfånget av dem i Microsoft Dynamivs NAV. En investering på en halv miljon kronor. Men med Navets kunnande och smarta tänkande insåg vi att det inte behövdes och besparingen var ett faktum. Ett väldigt konkret exempel på hur värdefullt det är att ta in specialister i affärskritiska projekt, säger Anders.

Ett samarbete präglat av partnerskap

Med tre inriktningar, intelligenta etiketter, bläckstråleskrivare för industriellt bruk och mjukvarulösningar för märkning av exempelvis produkter från L’Oréal, Kapp Ahl och Hemtex, väntar fortsatt expansion för Boxon Systems. Anders ser fram emot fler strategiska samarbeten med Navet.

– Navet är mer av en kollega och partner än en typisk konsult. De är lyhörda för våra behov, har löst våra utmaningar och kommer framförallt med bra och värdefulla idéer. Dessutom är de både smidiga och trevliga att samarbeta med vilket förstås bidrar till ett gott resultat, avslutar Anders.

Boxon ligger i frontlinjen för intelligent märkning. Genom affärsområdet Boxon Systems och med det kvalificerade produktmärkningssystemet Baghera kan man idag erbjuda märkningstjänster i flera tillverkningsländer över hela världen. Boxon har idag många års erfarenhet av global etiketthantering, systemintegrering, logistik, spårbarhet, detaljhandelsexponering och varumärkesvård. Hemtex, KappAhl, Volvo, Watski och Fristads är några av kunderna. Vidare är Boxon experter på märkning av förpackningar direkt i produktionslinjen.
Filmen om Bättre affärer

Filmen om Bättre affärer

Varje dag föds idéer. Idéer som skapar ett samhälle i förändring, företag, organisationer och helt nya verksamheter. Vi arbetar varje dag att du ska ta rätt beslut för bättre affärer. Följ med oss och några av våra kunder i vardagen och se exempel på fantastiska idéer som idag är verklighet.

» Se filmen här
Sydsverige Live

Sydsverige Live! - 2019

Sydsverige Live är en omfattande analys av tillväxten och dess villkor i Sydsverige. Rapporten bygger både på officiell statistik och över 150 intervjuer med företagsledare. Bakom rapporten står Navet, Sydsvenska Handelskammaren och Länsförsäkringsbolagen i södra Sverige.

» Läs rapporten här
Bättre affärer-dagen

ÅTERBLICK från Bättre affärer-dagen 2019

Bättre affärer-dagen Se filmen från femårsjubileet av Bättre affärer-dagen 2019 på Malmö Live! På scen såg vi bl.a. Johan Wester, Caroline Berg, Hélène Barnekow, Jacob Lovén, Tom Xiong, Paula Björnstjerna och Soraya Axelsson. I år är det dags igen den 5 november!
» Se filmen här

NAVET Corporate finance

Vi hjälper företag genom hela transaktionskedjan, från analys, värdering och due diligence till rådgivning och problemlösning i samband med företagsöverlåtelser, omstruktureringar och kapitalanskaffningar.

» Läs mer om NAVET Corporate finance

NAVET Ekonomistyrning

Navet tar ett helhetsansvar i ekonomistyrningsuppdrag från redovisning, analys och rapportering fram till framtagande av års- och koncernredovisningar. Genom våra auktoriserade konsulter erbjuder vi även controller- och ekonomichefstjänster för att säkra och utveckla kundens rutiner och affärsverksamhet.

» Läs mer om NAVET Ekonomistyrning

NAVET Affärssystem

Grundläggande framgångsfaktorer i ett företag är kvalitén på de metoder, system och rutiner som styr verksamheten. Detta gäller inte minst när företag står inför en förändring. Navets verksamhetskonsulter har många års erfarenhet av affärssystem och business intelligence.

» Läs mer om NAVET Affärssystem
Bättre affärer-dagen

NAVET Analytics

Med världsledande teknik och metodik inom AI & Digital etnografi tillhandahåller vi analys, bevakning, rådgivning och skräddarsydda undersökningar. Genom omfattande faktainsamling skapas en klar bild av de faktorer som påverkar din marknad. Vi hjälper våra kunder att fatta rätt beslut för bättre affärer.

» Läs mer om NAVET Analytics