Kundcase

Nedan kan du ta del av några av våra kunders berättelse och deras upplevelse av våra kompetenser och hur vi varit med och bidragit till deras framgång.


Navet lotsade affären i hamn för STARKA Betongindustrier

I tre generationer har familjeföretaget STARKA varit med om att bygga Sverige. Att förvandla grus till nära nog guld, eller åtminstone bestående, funktionella och vackra hus och markprodukter är STARKAS passion och affär. När det var dags att sälja av en mindre del av verksamheten valde STARKA att ta hjälp av Navet.

Läs mer >>


“Navet är extremt lyhörda och snabbfotade”

Vive la France! Så kan man kort beskriva GN Transports affärsidé. Detta franska fokus är också förklaringen till transport företagets framgångssaga, jämte Navets stöd i arbetet med att implementera ett sylvasst affärssystem som hänger med i företagets expansion. Här möter du grundaren Pelle som nu lämnar över stafettpinnen till sonen Henrik.

Läs mer >>


“En inhyrd CFO höjer vår kompetens och sänker våra kostnader”

För det snabbväxande och noterade miljöteknikföretaget Gullberg&Jansson gäller det att ha koll på såväl siffrorna som expansionen. När företaget bestämde sig för en outsourcad CFO-funktion vann Navet uppdraget efter ett noggrant urval. Navet bidrar med ledarskap inom redovisning, rapportering och controlling som hjälper Gullberg&Jansson att spänna bågen mot fortsatt organisk och förvärvad tillväxt.

Läs mer >>


“Navet ställer de svåra frågorna vars svar formar vår framtid”

Humlegården Fastigheter är fastighetsbolaget med fokus på kontorsfastigheter i Stockholm. När framtidens strategier skulle formas anlitades Navet som extern rådgivare under affärsplanearbetet, med målet att skapa en framtidssäkrad plan. En plan som medarbetarna lever efter dagligen och som pekar ut vägen mot expansion.

Läs mer >>


“Pharmaxims framtid var viktigast när vi sålde vårt livsverk”

Att sälja ett bolag är något alldeles särskilt. Att sälja sitt livsverk ännu större. Men går det att både äta kakan och behålla den? Jo, faktiskt visar det sig vid försäljningen av Pharmaxim. Pharmaxim bildades 2004 och säljer, distribuerar och marknadsför produkter inom hälsa/hygien/skönhet, läkemedel och djurvård i Norden.

Läs mer >>


science

“Ett felfritt samarbete”

Science Village Scandinavia är ett exploateringsbolag som sätter Lund, Skåne och Sverige på världskartan. Det är fastighetsutveckling i dess absoluta framkant med koppling till forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. När det gäller att hålla koll på ekonomi och strategiska fastighetsfrågor lutar sig VDn tryggt mot Navet.

Läs mer >>


“Kompetens och engagemang präglar Navetkulturen”

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrätts-föreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Läs mer >>


Navet är med på Sembos resa ut i världen

Stena Line Travel Group AB är en researrangör som erbjuder flexibla resor och noga utvalda semesterboenden under varumärket Sembo. Med Sembo bor du riktigt bra och reser billigt över hela världen. Och du bestämmer själv. Flyg eller bil. Hotell eller lägenhet. Eller ett helt hus om du vill. Sembo har fler än 50 000 hotell, lägenheter och hus i 136 länder att välja mellan.

Läs mer >>


En halv miljon skäl att välja Navet

Boxon ligger i frontlinjen för intelligent märkning. Genom affärsområdet Boxon Systems och med det kvalificerade produktmärkningssystemet Baghera kan man idag erbjuda märkningstjänster i flera tillverkningsländer över hela världen. Boxon har idag många års erfarenhet av global etiketthantering, systemintegrering, logistik, spårbarhet, detaljhandelsexponering och varumärkesvård. Hemtex, KappAhl, Volvo, Watski och Fristads är några av kunderna. Vidare är Boxon experter på märkning av förpackningar direkt i produktionslinjen.

Läs mer >>


Kranpunkten lyfter mot nya höjder med Navet

Kranpunkten AB är specialist inom lyftmaskiner till bygg och industri och verksam i hela Skandinavien. Som specialist i sin egen nisch – liftar, bygghissar, plattformar, hängställningar, teleskoplastare, truckar och tillhörande utbildningar – har Kranpunkten sedan starten 1989 byggt upp stor erfarenhet och teknisk kompetens, där medarbetare ansvarar för att varje enskilt verksamhetsområde och håller högt uppsatta kvalitetsmål. Kranpunkten omsätter ca 300 miljoner kronor, har 90 anställda och en sammanlagd maskinpark om 2 700 maskiner.

Läs mer >>


Cernelle expanderar internationellt

Det Ängelholmsbaserade läkemedelsbolaget AB Cernelle grundades 1953 och tillverkar och säljer de egna produkterna Cernitol® och Cernitol® Novum. Sedan 2005 är man kund till Navet. Relationen inleddes genom att Navet var med som rådgivare till Backahill, vid ägarskiftet.

Läs mer >>


Navet i en växande historia

Hyléns Fastighetsförvaltning är ett familjeägt fastighetsföretag i Helsingborg inriktat på bostadsfastigheter. Bolaget ägs av Bengt Hylén tillsammans med sönerna Anders och Per Hylén.

Läs mer >>


xynteo

Navet i en visionärs story

Xyntéo vill förändra världen. Och många av världens största företag samarbetar med rådgivningsföretaget som arbetar för att skapa miljöeffektiva samhällen, och en värld där företag och regeringar kan ”återuppfinna tillväxt” på hållbara grunder. Exempelvis inom energi, vatten och livsmedel.

Läs mer >>


Navet lång och stärkande relation

Idag är avfall närmast att jämföra med en resurs eller i vissa fall en råvara. Det har återvinningsföretaget SUEZ tagit fasta på. Till sin hjälp använder de ett affärssystem för farligt avfall som kommunicerar med företagets lastbilar. En lösning som utvecklats tillsammans med Navet.

Läs mer >>


dogman

Navet i en djurväns berättelse

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artik-lar är de djurägarnas ”vänner för livet”. Med kundlöftet vill Dogman vara förstavalet för djurägare och återförsäljare i hela Norden. Något de lyckas med dagligen. Sedan 2006 har omsättningen nära nog dubblerats. En orsak är satsningen på affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. En satsning som Navets verksamhetskonsulter varit starkt bidragande i.

Läs mer >>


bravida

En lång historia med bättre affärer

Staffan Påhlsson började 1978 som elektriker i installationsföretaget Bravida. Idag är han styrelseledamot. Med andra ord förstår han värdet av långa relationer. Sedan 90-talet har han samarbetat med Navet som har ett löpande uppdrag att hjälpa till med strategiska förvärv och transaktioner.

Läs mer >>


aluflex

Med stort ansvar för utvecklingen

AluFlex startades 1987 i Helsingborg och erbjuder ett brett sortiment av automationsprodukter och automations­lösningar för den skandinaviska industrin. Det AluFlex inte vet om automation inom industrin, det är knappt värt att veta. Sedan 2007 samarbetar företaget med Navet avseende utveckling av affärssystemet.

Läs mer >>


arkitekter

Navet i nästa kapitel

JKAB Arkitekter arbetar med uppdragsgivare över hela Sverige. Kärnan i erbjudandet är att skapa god ekonomi, estetik och funktion. Företagets arkitekter och byggingenjörer har byggt ett gediget varumärke inom industrifastigheter för logistik- och livsmedelsproduktion. Idag är arkitektbyrån ett välmående företag, men 2011 var situationen en annan. Då stod man inför ett generationsskifte när grundaren Lars Jongård var redo att lämna över till sina barn. Men hur skulle skiftet ske och hur skulle företaget rustas för framtiden? Navet hade svaren i en helt ny affärsplan som visade sig vara guld värd.

Läs mer >>

Bättre affärer - men inte som vanligt

Information i Coronatider

Den senaste tiden har coronavirusets globala spridning fortsatt. Läs om hur Navet agerar och prioriterar under utbrottet.

» Läs mer här
Filmen om Bättre affärer

Filmen om Bättre affärer

Varje dag föds idéer. Idéer som skapar ett samhälle i förändring, företag, organisationer och helt nya verksamheter. Vi arbetar varje dag att du ska ta rätt beslut för bättre affärer. Följ med oss och några av våra kunder i vardagen och se exempel på fantastiska idéer som idag är verklighet.

» Se filmen här
Sydsverige Live

Sydsverige Live! - 2019

Sydsverige Live är en omfattande analys av tillväxten och dess villkor i Sydsverige. Rapporten bygger både på officiell statistik och över 150 intervjuer med företagsledare. Bakom rapporten står Navet, Sydsvenska Handelskammaren och Länsförsäkringsbolagen i södra Sverige.

» Läs rapporten här
Bättre affärer-dagen

ÅTERBLICK från Bättre affärer-dagen 2019

Bättre affärer-dagen Se filmen från femårsjubileet av Bättre affärer-dagen 2019 på Malmö Live! På scen såg vi bl.a. Johan Wester, Caroline Berg, Hélène Barnekow, Jacob Lovén, Tom Xiong, Paula Björnstjerna och Soraya Axelsson. I år är det dags igen den 5 november!
» Se filmen här