Kundcase

Nedan kan du ta del av några av våra kunders berättelse och deras upplevelse av våra kompetenser och hur vi varit med och bidragit till deras framgång.


”Kompetens och engagemang präglar Navetkulturen”

 

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrätts-föreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Läs mer >>


Navet är med på Sembos resa ut i världen

 

Stena Line Travel Group AB är en researrangör som erbjuder flexibla resor och noga utvalda semesterboenden under varumärket Sembo. Med Sembo bor du riktigt bra och reser billigt över hela världen. Och du bestämmer själv. Flyg eller bil. Hotell eller lägenhet. Eller ett helt hus om du vill. Sembo har fler än 50 000 hotell, lägenheter och hus i 136 länder att välja mellan.

Läs mer >>


En halv miljon skäl att välja Navet

 

Boxon ligger i frontlinjen för intelligent märkning. Genom affärsområdet Boxon Systems och med det kvalificerade produktmärkningssystemet Baghera kan man idag erbjuda märkningstjänster i flera tillverkningsländer över hela världen. Boxon har idag många års erfarenhet av global etiketthantering, systemintegrering, logistik, spårbarhet, detaljhandelsexponering och varumärkesvård. Hemtex, KappAhl, Volvo, Watski och Fristads är några av kunderna. Vidare är Boxon experter på märkning av förpackningar direkt i produktionslinjen.

Läs mer >>


Kranpunkten lyfter mot nya höjder med Navet

 

Kranpunkten AB är specialist inom lyftmaskiner till bygg och industri och verksam i hela Skandinavien. Som specialist i sin egen nisch – liftar, bygghissar, plattformar, hängställningar, teleskoplastare, truckar och tillhörande utbildningar – har Kranpunkten sedan starten 1989 byggt upp stor erfarenhet och teknisk kompetens, där medarbetare ansvarar för att varje enskilt verksamhetsområde och håller högt uppsatta kvalitetsmål. Kranpunkten omsätter ca 300 miljoner kronor, har 90 anställda och en sammanlagd maskinpark om 2 700 maskiner.

Läs mer >>


Cernelle expanderar internationellt

 

Det Ängelholmsbaserade läkemedelsbolaget AB Cernelle grundades 1953 och tillverkar och säljer de egna produkterna Cernitol® och Cernitol® Novum. Sedan 2005 är man kund till Navet. Relationen inleddes genom att Navet var med som rådgivare till Backahill, vid ägarskiftet.

Läs mer >>


Navet i en växande historia

 

Hyléns Fastighetsförvaltning är ett familjeägt fastighetsföretag i Helsingborg inriktat på bostadsfastigheter. Bolaget ägs av Bengt Hylén tillsammans med sönerna Anders och Per Hylén.

Läs mer >>


xynteo

Navet i en visionärs story

Xyntéo vill förändra världen. Och många av världens största företag samarbetar med rådgivningsföretaget som arbetar för att skapa miljöeffektiva samhällen, och en värld där företag och regeringar kan ”återuppfinna tillväxt” på hållbara grunder. Exempelvis inom energi, vatten och livsmedel.

Läs mer >>


Navet lång och stärkande relation

 

Idag är avfall närmast att jämföra med en resurs eller i vissa fall en råvara. Det har återvinningsföretaget SUEZ tagit fasta på. Till sin hjälp använder de ett affärssystem för farligt avfall som kommunicerar med företagets lastbilar. En lösning som utvecklats tillsammans med Navet.

Läs mer >>


science

”Ett felfritt samarbete”

 

Science Village Scandinavia är ett exploateringsbolag som sätter Lund, Skåne och Sverige på världskartan. Det är fastighetsutveckling i dess absoluta framkant med koppling till forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. När det gäller att hålla koll på ekonomi och strategiska fastighetsfrågor lutar sig VDn tryggt mot Navet.

Läs mer >>


hbghem

Ett bostadsbolag blickar framåt

 

En betydande andel av Helsingborgarna bor i någon av Helsingborgshems 12 000 lägenheter. Fastigheter som står inför renoveringar och nysatsningar för att fortsätta erbjuda attraktiva boenden i Sundets Pärla. 2013 gick Helsingborgshem ut i en offentlig upphandling för att skapa en vass strategi och få hjälp med konkreta fastighetstransaktioner.

Läs mer >>


dogman

Navet i en djurväns berättelse

 

Dogman importerar, distribuerar och marknadsför produkter till djurägare, och med 8000 artik-lar är de djurägarnas ”vänner för livet”. Med kundlöftet vill Dogman vara förstavalet för djurägare och återförsäljare i hela Norden. Något de lyckas med dagligen. Sedan 2006 har omsättningen nära nog dubblerats. En orsak är satsningen på affärssystemet Microsoft Dynamics NAV. En satsning som Navets verksamhetskonsulter varit starkt bidragande i.

Läs mer >>


bravida

En lång historia med bättre affärer

 

Staffan Påhlsson började 1978 som elektriker i installationsföretaget Bravida. Idag är han styrelseledamot. Med andra ord förstår han värdet av långa relationer. Sedan 90-talet har han samarbetat med Navet som har ett löpande uppdrag att hjälpa till med strategiska förvärv och transaktioner.

Läs mer >>


aluflex

Med stort ansvar för utvecklingen

 

AluFlex startades 1987 i Helsingborg och erbjuder ett brett sortiment av automationsprodukter och automations­lösningar för den skandinaviska industrin. Det AluFlex inte vet om automation inom industrin, det är knappt värt att veta. Sedan 2007 samarbetar företaget med Navet avseende utveckling av affärssystemet.

Läs mer >>


arkitekter

Navet i nästa kapitel

 

JKAB Arkitekter arbetar med uppdragsgivare över hela Sverige. Kärnan i erbjudandet är att skapa god ekonomi, estetik och funktion. Företagets arkitekter och byggingenjörer har byggt ett gediget varumärke inom industrifastigheter för logistik- och livsmedelsproduktion. Idag är arkitektbyrån ett välmående företag, men 2011 var situationen en annan. Då stod man inför ett generationsskifte när grundaren Lars Jongård var redo att lämna över till sina barn. Men hur skulle skiftet ske och hur skulle företaget rustas för framtiden? Navet hade svaren i en helt ny affärsplan som visade sig vara guld värd.

Läs mer >>

Corporate Finance

7 november 2018

Bättre affärer-dagen Läs mer om näringslivets mötesplats och programmen 2017, 2016 och 2015. Nu planerar vi för 2018! Reservera redan nu den 7 november 2018.
» Läs mer här
Corporate Finance

Navet Corporate finance

Vi hjälper företag genom hela transaktionskedjan, från analys, värdering och due diligence till rådgivning och problemlösning i samband med företagsöverlåtelser, omstruktureringar och kapitalanskaffningar.

» Läs mer om Navet Corporate finance
Ekonomistyrning

Navet Ekonomistyrning

Navet tar ett helhetsansvar i ekonomistyrningsuppdrag från redovisning, analys och rapportering fram till framtagande av års- och koncernredovisningar. Genom våra auktoriserade konsulter erbjuder vi även controller- och ekonomichefstjänster för att säkra och utveckla kundens rutiner och affärsverksamhet.

» Läs mer om Navet Ekonomistyrning

Navet Affärssystem

Grundläggande framgångsfaktorer i ett företag är kvalitén på de metoder, system och rutiner som styr verksamheten. Detta gäller inte minst när företag står inför en förändring. Navets verksamhetskonsulter har många års erfarenhet av affärssystem och business intelligence.

» Läs mer om Navet Affärssystem